Potgrond - Goedkope Potgrond 

Tuinaarde

Grote hoeveelheden bij Tuinaarde Kopen voor weinig geld

Grote hoeveelheden tuinaarde krijg je bij ons voor weinig geld. Wij zijn de expert op het gebied van tuinaarde en hebben voor elke tuin de juiste tuinaarde. Je hebt keuze uit verschillende samenstellingen, afhankelijk van waarvoor de tuinaarde bedoeld is. Kijk eens rond op onze website en zie wat voor soorten tuinaarde wij je allemaal te bieden hebben tegen de laagste prijs.

Goedkope tuinaarde kopen voor elke tuin

Goedkope Potgrond heeft een groot assortiment aan tuinaarde. De verschillen zitten ‘m vooral in de samenstelling. De ene soort bestaat bijvoorbeeld uit tuinturf, waar de ander ook gemaakt is uit GFT-compost en oude mest. Zo kies je zelf voor een rijkere of minder rijkere grond voor jouw tuin. Waarvoor je tuinaarde koopt kan heel verschillend zijn. Je kunt tuinaarde gebruiken voor de ophoging en verbetering van de tuingrond, voor het aanleggen van graszoden, maar ook voor het vullen van grote bloembakken kun je bij Goedkope Potgrond terecht.

Goedkope potgrond biedt de beste service

Koop je tuinaarde bij Goedkope Potgrond en krijg de beste service. Tuinaarde bestellen gaat heel eenvoudig. Je kunt bellen maar ook online tuinaarde bestellen op een veilige en eenvoudige manier. Geef aan welk soort tuinaarde je wilt, in welke hoeveelheid en verpakking en vul in wanneer je de bestelling wilt ontvangen. Wil je de tuingrond direct ontvangen, verwacht dan een snelle levertijd. Heb je de tuingrond nog niet gelijk nodig, dan vul je simpelweg een latere leverdatum in. Hoe je de tuingrond van Goedkope Potgrond wilt ontvangen kun je ook bepalen. Het is maar net wat jij het handigst vindt. Ga voor een goede service naar Goedkope Potgrond en niet te vergeten de grote hoeveelheden tuinaarde voor een lage prijs.

 

Potgrond

doorwortelde potgrond

Potgrond wordt gebruikt voor het oppotten van planten. Vroeger werd het ook veel gebruikt in de groenteteelt onder glas, maar daar is het vervangen door steenwol.

Potgrond wordt samengesteld uit tuinturf en turfstrooisel. Hieraan worden kunstmeststoffen en soms ook andere stoffen, zoals klei toegevoegd. Er zijn naast deze potgrond ook andere potgronden beschikbaar op basis van compost (VAMcompost), cocos- of cacaoafval (cocosvezels en cacaodoppen).

 

1 Bloemenpotgrond

1.1 Samenstelling

2 Vijverpotgrond

3 Heidepotgrond

4 Buxuspotgrond

5 Externe link

Bloemenpotgrond

 

Bloemenpotgrond is speciaal bedoeld voor het oppotten van kamer-, perk-, terras- en vasteplanten. Aan de potgrond is voor ongeveer 6 tot 8 weken voldoende meststoffen toegevoegd.

Samenstelling

eigenschap hoeveelheid

drogestof 30%

organische stof 25%

watervasthoudend vermogen 800ml/l

luchtvolume 100ml/l

zuurgraad (pH) 6

stikstof 230mgN/l

fosfaat (oplosbaar in citroenzuur) 45mgP2O5/l

fosfaat (oplosbaar in water) 20mgP2O5/l

kali 65mgK2O/l

kalk 30mgCaO/l

magnesium 20mgMgO/l

sulfaat 105mgSO3/l

chloor 20mgCl3/l

Vijverpotgrond

Aan vijverpotgrond is naast tuinturf en turfstrooisel ook klei toegevoegd. De drogestof in deze grond bestaat voor 10% uit organische stof van de tuinturf en het turfstrooisel en voor ongeveer 10% uit klei. Daarnaast is er kunstmest toegevoegd in de vorm van NPK 7+3+8. Het drogestofgehalte bedraagt 25% en de pH ligt tussen de 5,5 en de 6,5.

Heidepotgrond

Samenstelling als die van bloemenpotgrond, maar door minder toevoeging van kalk met een veel lagere pH, namelijk tussen de 3,5 en 5. Deze grond is alleen geschikt voor zuurminnende planten zoals heide.

Buxuspotgrond

Samenstelling als die van bloemenpotgrond, maar door meer toevoeging van kalk met een veel hogere pH, namelijk tussen de 6 en 7. Deze grond is alleen geschikt voor kalkminnende planten, zoals Kleine pimpernel, Parnassia en Buxus.

 

Houten Vloeren Leggen, Laminaatvloer Leggen en Beboparket